2015’de İl içi yer değiştirmede rekor başvuru
Perşembenin gelişi çarşambadan belli..
2015 Öğretmenlerin il içi tayin başvurularının rekor sayıda olacağı rotasyondan belliydi.
Bu yıl bir okulda 12 yılını dolduran öğretmenlerin bir kısmı devletin zoruyla gideceğime kendi isteğimle giderip deyip il içi yer değiştirme isteğince bulununca bu yıl bu alanda rekor kırılmış oldu.
Nitekim bu konu MEB Müsteşarı açıklama yaptı:
Değerli arkadaşlar, il içi isteğe bağlı yer değişikliğine bu yıl rekor Sayıda Müracaat oldu. Önceki yıllarda 40.000 civarında olan Müracaat sayısı bugün itibariyle 144.335 oldu. İl müdürlüklerimiz yoğun bir tempoda veri girişini sürdürüyor. İnşallah Pazartesi günü (1 Haziran) sonuçları iller sistem üzerinden açıklayacaklar Ilgili arkadaşların haklarında hayırlısı olması dileğiyle…
Sınavlardan nasıl yüksek not alınır?
Bazen iyi takım değil taktiği iyi olan maçı kazanır!…
Bu haftalar öğrencilerin yazılı sınav haftaları.Yazı normalde YGS sınavı için yazılmış bir yazı.Ancak okullarda yapılan sınavlar için de üç aşağı beş yukarı aynı şeyler geçerli…Siz pazarı ,eğer perşembe günü matematik yazılısı varsa perşembe kabul edin…Yazılıyı da YGS kabul edin…Ama tabi o kadar da gerilmeyin:)…
Belki bir öğrenciye katkım olur düşüncesi ile aşağıdaki güzel bir yazıyı paylaşmak istedim…
Çalışmak kadar sınav taktiği de önemli..Bir çok takım iyi oynadığı için değil taktiği kaliteli olduğu için maçı kazanır!…Var mısınız maçı kazanmaya!..
Eğer bir teknik adam maçı kazanmak istiyorsa,hangi oyuncu ile hangi oyuncuyu ne zaman değiştireceğini iyi analiz eder.Eğer takımı gerideyse son dakikalarda akıllıca risk alır…
BUYRUN ÖYLEYSE
N’oluyor, savaşa mı gidiyoruz veya idama gidiyoruz da son arzumuzu mu soruyorlar! Ne kadar gereksiz ve saçma bir soru. Pazar günü gireceğiniz sınav, hayatınızdaki sınavlardan sadece biri; fazla abartmaya gerek yok! Sınava gereğinden daha fazla bir anlam yüklemeyin. Bu sınavı kazandığınızda tüm sınavları kazanmış olmayacaksınız, bu sınavı kaybettiğinizde de ‘hayat sınavı’nı kaybetmiş olmayacaksınız. Normalde bir gününüzü nasıl geçiriyorsanız, neler yapıyorsanız, yine aynı şekilde davranacaksınız. İlla farklı bir şey yapmak için kendinizi zorlamayın, böyle bir arayış içinde de olmayın; normal, günlük alışılagelen şekilde davranın.
SON GÜN DERS ÇALIŞILIR MI?: Çalışmanın kime ne zararı olur ki! İstiyorsanız tabii ki çalışabilirsiniz, ama buna çalışma değil de, göz gezdirme diyelim. Boş oturmak sizi tedirgin edecekse, boşluk hissedecekseniz tabii ki çalışabilirsiniz. ‘Çalışabilirsiniz’ dediysek de, kantarın topuzunu kaçırın demedik. Ölçüsünde ve kıvamında bırakmak koşuluyla, çalışabilirsiniz. Kendinizi yıpratmadan, fazla sorgulamadan, bilmediklerinizi abartmadan çalışanızda bir sakınca yok!
PANİK YAPMAYIN: Çoğunuz yıl içinde bir çok deneme sınavına girdiniz, önceki yıllarda çıkan soruları incelediniz ve çözdünüz. Pazar günü gireceğiniz sınav, bunlardan farklı olmayacak. Korkmanıza gerek yok. Deneme sınavlarında karşılaştığınız sorulardan daha kolay sorularla karşılaşacaksınız.