Öğretmenlerin 2015 il dışı tayin kontenjanları
Öğretmenlerin 2015 il dışı tayin kontenjanları
Milli Eğitim Bakanlığı 2015 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme kontenjanları yayımlandı.
Öğretmenlerin 2015 il dışı tayin kontenjanları (İNDİRİN)
2015 Öğretmenlerin İl Dışı Yer Değiştirme Başvuruları Nasıl Yapılacak?
2015 LYS çalışana çetin geçmeyecek!
Aşağıdaki haberi okuyan 2015 LYS sınavlarına girecek bir öğrencinin neler oluyor deyip biraz kaygılanması çok doğal.Ancak sabah gazetesinde çıkan “LYS çetin geçecek” başlıklı aşağıdaki haber LYS’ye ciddi çalışan bir öğrenciyi korkutmasına gerek yok.Çünkü seçici soru demek çalışanı çalışmayandan ayıracak soru demek.Hem LYS bir sıralama sınavıdır; zor olan bir soru her öğrenci için zor demektir.Bu nedenle LYS sınavlarına girecek öğrencilerin panik yapmalarına hiç gerek yok.
İşte Sabah gazetesinde yer alan “LYS çetin geçecek” başlıklı o haber:
“LYS bu yıl daha seçici sorulardan oluşacak. ÖSYM 10 bin yeni soru hazırladı. Dershanelerin kapanmasıyla mezunların da bu yıl tercih hakkını kullanması bekleniyor. Rekabet kızışacak
Üniversite yolundaki son viraj olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 13 Haziran cumartesi günü başlıyor. Sınavın bu yıl birçok açıdan daha zorlu geçmesi bekleniyor. Öncelikle, ÖSYM, LYS için bu yıl 10 binden fazla yeni soru hazırladı. Bu nedenle adaylar sorularda bazı farklılıklar hissedebilir. İkinci olarak, YGS sorularını baz alarak LYS için öngörülerde bulunan uzmanlar sınav sorularının geçmiş yıllara göre daha zor ve seçici olmasını bekliyor. Ayrıca, dershanelerin kapanacak olması nedeniyle mezunlar da bu yıl tercih hakkını kullanacağı için rekabet kızışacak. LYS sınavları 13-21 Haziran tarihleri arasında iki hafta sonu toplam 5 oturumda yapılacak. Sosyal bilimler sınavı 13 Haziran’da, matematik ile yabancı dil sınavları ise 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 20 Haziran’da fen bilimleri, 21 Haziran’da da edebiyat-coğrafya sınavları yapılacak.